SZÉCHENYI TERV PLUSZ PROGRAM

FÉM ÉPÜLETELEM GYÁRTÁSÁNAK MODERN ÜZLETI KIHÍVÁSOKHOZ VALÓ FEJLESZTÉSE A HUN-BAU HOLDING KFT.-NÉL

A Kedvezményezett neve:
HUN-BAU HOLDING Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A fejlesztés tárgya, célja:
„Fém épületelem gyártásának modern üzleti kihívásokhoz való fejlesztése a HUN-BAU HOLDING  Kft.-nél”

Egyre nagyobb a kereslet az egyedi tervezésű acélszerkezetek iránt, ezen szerkezetek összekötő épületelemeinek gyártási feladatait eddig alvállalkozókkal végeztettük. Projektünk célja, hogy a megnövekedett piaci igények szerint az egyedi méretű acélszerkezetű kötőelemek gyártását saját cégen belül el tudjuk végezni a felépülő gyártó –és raktár csarnokunkban egy új, modern technológiai eszköz beszerzésének segítségével. A beruházással új termékek, egyedi méretű, furattal ellátott talp-, kötő- és csomólemezek, azaz fém épületelemek gyártását tervezzük megvalósítani. A tevékenységi kör beindításával egyrészt piaci jelenlétünket erősítjük az építőiparban, piaci részesedést szerzünk a fém épületelem gyártásban, másrészt árbevételünk és a bruttó hozzáadott érték növekedésére számítunk.

A projekt összköltsége:                               163 069 616 Ft

A támogatás mértéke:                                 70 %

A szerződött támogatás összege:              114 148 731 Ft

A projekt tervezett befejezési dátuma:    2024.05.31.

A projekt azonosító száma:                        GINOP PLUSZ-1.2.3-21-2022-02235

A pályázatot a Best-Kontír 2003 Kft. készítette.

Az Európai Unió és Magyarország Kormánya által az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból finanszírozott pályázati projekt keretében megvalósítani kívánt beruházással fejlesztendő tevékenységünk, a Fém épületelem gyártása, mely korábban szerepelt a tevékenységeink között, de azt ezidáig nem végeztük.

Jelen pályázat keretében felépíteni kívánt acélszerkezet gyártó- és raktárcsarnok és a megvásárolni kívánt modern CNC finomsugaras plazmavágó asztal nagymértékben fogják segíteni a piacon való érvényesülésünket.

Az üzemcsarnok könnyűszerkezetes, szendvicspaneles technológiával kerül kialakításra a már meglévő, kerítéssel bekerített, Kiskőrös külterületén működő összközműves ipari park területén. Az ipari park közvetlen kapcsolattal rendelkezik az 53. számú főúttal, továbbá belső 50 tonna tengelyterhelésű aszfaltozott úthálózattal, közvilágítással, videó-kamerás őrzőrendszerrel és a rendőrséghez bekötött riasztó hálózattal is ellátott. Az épület beépített alapterülete 1014,34 m2, hasznos alapterülete 968,78 m2. Mind az alapanyag raktározása, mind a késztermék gyártásához szükséges vágási, darabolási, furatkészítési munkafolyamatok elvégzése itt fog történni.

A beszerzendő SYRIUS PROFICUT 1530 CNC finomsugaras plazmavágó asztal a csarnok épületben kerül elhelyezésre. Ez a robusztus ipari asztal egy modern plazmatechnológia, amely a legalkalmasabb kisebb sorozatszámú lemezek vágására, viszonylag rövid idő alatt, megbízható minőségben. A lemezek darabolása ezenkívül történhetne „elavultabb” és „lasúbb” lángvágással, illetve „fejlettebb, gyors, nagy sorozatszámú termékek gyártására alkalmas” lézervágással is, azonban a mi felhasználási területünk számára a finomsugaras plazmatechnológia a legköltséghatékonyabb megoldás. A CNC finomsugaras plazmatechnológiát úgyis nevezik, hogy „féllézer” technológia. Bármilyen alapanyagon használható, mint alumínium, rozsdamentes acél vagy szénacél=vas. Gyors, hatékony, akár egész napos munkafolyamat elvégzésére alkalmas vágógép, amely esetünkben 10-25 mm vastagságú táblás vaslemezekből egyedi méretű talp, kötő-és csomólemezeket vág, amelyekre furatokat is készít.

Az acél tartószerkezetet az elkészült épületelemekkel csavarok kötik össze, illetve rögzítik a padlóhoz, egymáshoz, illetve a tetőszerkezethez. Acélszerkezetű csarnok tervezésekor statikus szakember állapítja meg, hogy milyen méretű kötőelemekre és milye furatkiosztással van szükség a csarnok biztonságos megépítéséhez.

Az acélszerkezetű csarnok gyártásához szükséges alapanyagok egy részét meg tudjuk vásárolni, beszerezhetőek a piacon.  Ilyenek a tartószerkezet acélszelvényei (zártszelvény, IPE gerenda), amelyek a kereskedelmi forgalomban szabvány méretben kaphatók, míg a kötőelemeket kivétel nélkül egyedileg kell megrendelni és legyártatni, azok nem vásárolhatók meg a kereskedésekben. Mivel ilyen kötőelemek gyártására szeretnénk specializálódni, és minden egyes csarnok kötőelemei kisebb mennyiségben, egyedileg készülnek, ezért nincs szükségünk nagy sorozatszámú gyártásra, azaz nincs szükségünk a modern, de számunkra „drága” lézertechnológiára.

Fejlesztésünkkel egy piaci rést kihasználva a fém talp, kötő-és csomólemezek, mint késztermékek egyedi gyártását szeretnénk megcélozni. A jövőben egy acélszerkezetű csarnok kivitelezésekor nem kell várakozási időt beépíteni a munkánkba, hiszen saját magunk le tudjuk gyártani a kívánt határidőre és mennyiségben az épület kötőelemeket, így jelentős költség- és időmegtakarítást realizálhatunk. Saját gyártókapacitás termelésbe állításával a saját megrendelőinken túl, más kivitelező cégek, mint új vevők igényeit is ki fogjuk tudni elégíteni, ezen megrendelésekből többlet árbevételt fogunk realizálni. Az érintett piacon részesedést szerzünk, versenyképességünk javul, árbevételünk nő, önköltségünk csökken, amelynek pozitív hatása várható az üzleti eredményben is. A fejlesztés hozzájárul hosszú távú céljainkhoz, hogy új munkahelyeket tudjunk teremteni, valamint munkavállalóinkat is meg tudjuk tartani.

A csarnok tetőfelületére egy monokristályos 49,815 kWp teljesítményű napelemes rendszer kerül felhelyezésre, mely az épület és a beszerzendő eszköz áramellátását szolgálja, csökkenti a hálózati áramfogyasztást, a felmerülő rezsiköltségeinket és környezetünket is óvjuk a káros anyag kibocsátástól.

Az üzleti felhő szolgáltatás keretében egy Microsoft 365 vállalati prémium verzió standard szintű felhő alapú szoftver kerül telepítésre, mely interneten keresztül használható hatékonyságnövelő alkalmazás. Különböző adatbázisokat tudunk kezelni, készlet nyilvántartásokat, ár nyilvántartásokat, munkabeosztásokat tudunk nyilvántartani úgy, hogy azok 2 fő felhasználóra elérhetőek legyenek. A szoftver bevezetésével és alkalmazásával kapcsolatban 2 fő részére  IKT képzés is megvalósul, melyet a vírushelyzet sem gátolhat meg, mivel online keretek között folyik az oktatás. Távoli hozzáféréssel tudunk benne dolgozni.

A beruházással tevékenységi körünk bővítését tervezzük, mellyel piaci jelenlétünket erősítjük az építőiparban, piaci részesedést szerzünk a fém épületelem gyártásban. Ennek hatására mind az árbevételünk, mind a bruttó hozzáadott érték növekedésére számítunk.

TOP
hu_HUMagyar